Müşteri Odaklı Tasarım ve Ticaret Çözümleri ile Öne Çıkın

Wordpress SSL Kurulumu Nasıl Yapılır?

Birçok firma ve bireysel kişinin kendine ait bir web sitesi bulunmaktadır. Bu web siteleri ister bireysel ister kurumsal olsun, SSL eklentisine sahip olması gerekmektedir. Wordpress SSL kurulumu nasıl yapılır sorusunun cevabını birçok kullanıcı merak etmektedir. Bu sorunun cevabına geçmeden önce SSL hakkında bilgi vermek istiyoruz. Secure Sockets Layer’ın kısaltması olarak karşımıza çıkan SSL, sertifika anlamına gelmektedir. Daha basit açıklamamız gerekirse, web sitenizi kullanırken girdiğiniz bilgilerin şifreli korunması demektir. Buna güvenlik sertifikası da diyebiliriz. SSL sahibi olmayan web sitesi çoğunlukla birçok kullanıcı tarafından tehlikeli görünebilmektedir. Günümüzde özellikle internet üzerinden alışveriş epey yaygındır. SSL eklentisi olmayan bir web siteden alışveriş yapmak demek, kredi kartı gibi önemli bilgilerinin başkaları tarafından çalınması anlamına gelmektedir. Her web sitesinde böyle bir durumla karşılaşacaksınız diye bir şey yoktur. Ama güven vermeyen bir web sitesinden kimse alışveriş yapmak istemez. Bu yüzden SSL her web sitesinde olması gereken önemli bir eklentidir. 
 

3 Adımda Wordpress SSL Eklentisi Aktif Etme

Bu bölümde sizlere en basit hali ile 3 adımda wordpress SSL eklentisi aktif etme hakkında bilgiler vereceğiz. SSL kurmanız için herhangi bir teknik bilgiye sahip olmanıza gerek yoktur. Wordpress ayarları ile uğraşmadan kodlar ile hızlı ve kolay bir şekilde SSL eklentisini web sitenize kurabilirsiniz. 

  • İlk olarak SSL sertifikası almanız gerekmektedir. Sertifika satın almadan kurulum aşaması söz konusu değildir. İhtiyacına en uygun olan sertifikayı alarak ilk aşamayı geçebilirsiniz.
  • İkinci aşamada ise SSL eklentisini kurabilir ve aktif edebilirsiniz. Eklentiyi ilk olarak masaüstü bilgisayarınıza indiriniz. Ardından wordpress panelinize giriş yapınız. Giriş yaptıktan sonra “yeni ekle” butonuna tıklayarak, eklentiyi güvenli bir şekilde yükleyiniz. Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra karşınıza “Go ahead, activate SSL” yazısı çıkacaktır. Bu yazıya tıklayarak eklentiyi aktif hale getirebilirsiniz. 
  • Son aşamada ise ayarlarınızı yapmalısınız. Wordpress panelinize tekrarda giriş yapınız. Ayarlar kısmına tıklayarak SSL ayarlarına geliniz. Burada debug ve .htaccess file kelimeleri dışında kalan kutucukları işaretleyiniz. İşte bu kadar 3 adımda wordpress SSL eklentisini web sitenize kurmuş oldunuz. 


Wordpress SSL Eklentisinin Avantajları Nelerdir?

Wordpress SSL eklentisinin avantajları arasında ilk sırada güvenlik gelmektedir. SSL eklentisi sayesinde web siteniz koruma altına alınmaktadır. Bir başka avantajı ise google açısındandır. Google normalde SSL sertifikası olmayan web siteleri pek hoş karşılamamaktadır. Yani kaile almıyor da diyebiliriz. Web sitenizin SSL’si olması bu yönden büyük bir avantajdır. Bir diğer avantajı ise tüm bilgilerin şifreli olarak korunmasıdır. Tarayıcıya web sitenizin adı yazıldığında hemen köşesinde yeşil kilit sembolü belirir. Bu da diğer kullanıcılara güven verir. Seo açısından da önemli etkileri bulunmaktadır. Web sitenizin google gibi arama motorlarında daha üst sıralarda görünmesini sağlamaktadır. 

Yorumlar
disqus code
İletişime Geç